Château Cos d'Estournel, 2e Cru Classé, est le roi de l'appellation Saint-Estèphe.
«…The palate is medium-bodied with very firm yet wonderfully ripe, sweet, fine-grained tannins at just 13% alcohol—something of a miracle in our modern times. The palate sports fantastic freshness and tons of energy emitted from the intensely perfumed black fruit layers, finishing on an epically long-lingering mineral note. Truly profound.»
«Love tasting this wine. You almost want to drink it for its harmony and balance. Full-bodied and so complete with cloves, spices, dark berries and hints of chocolate. Wonderful integration on the finish».
«Le cru continue à nous enthousiasmer avec un nouveau millésime qui privilégie la finesse et la distinction. Superbe délicatesse et soyeux de tanins impérial, tout en offrant beaucoup d’allonge. Voici un grand Cos».
«Couleur rouge, sombre, intense et belle. Nez moyennement aromatique et encore discret. Dense à l’attaque, volumineux en milieu de bouche et plutôt rond, le vin évolue suave vers une finale un brin âpre, de longueur normale».
«Granatrubin mit funkelnden Reflexen und violettem Rand. Komplexes, rotbeeriges Bouquet, Wildkirsche, rote Johannisbeeren und Eisenkraut. Im zweiten Ansatz würziges Rosenholz und heller Tabak. Am eleganten Gaumen mit seidigem Tannin und gutem Zug. Im geradlinigen Finale mit Wacholder und Kirschhäuten, der Wein wirkt aktuell etwas burschikos und endet mit zarter Adstringenz. Zurück zur Klassikl»
«Ein Cos wie aus dem Bilderbuch, geschmeidig, aber auch mit Tiefe und von grosser Länge, herrliches Beerenfinale: Präzision im Dienst der Sinnlichkeit und Eleganz.»
Quite the bottle here! Spices, such as nutmeg and cinnamon, as well as dried meat and plums with cedar and sandalwood. Full body. Deep and dense in the center palate and a long, long finish. Shows finesse and tightness. Very polished tannins. Long and ethereal. Try after 2023.
Informations techniques
94 Decanter
98 James Suckling
98 Parker
94 Quarin
18 RVF
18 Weinwisser
94 Wine Spectator
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